СУТНІСТЬ ПРОБЛЕМ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ПРАВА У ЗВО ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ

Автор(и)

  • ЗОРЯНА ГОНТАР
  • ЯРОСЛАВ СЕРЕДЮК

DOI:

https://doi.org/10.15330/obrii.57.2.2.79-81

Ключові слова:

майбутній викладач права, заклад вищої освіти, професійна підготовка, педагогічні технології, інноваційні технології, право

Анотація

У статті розкрито сутність проблеми підготовки майбутніх викладачів права, яка полягає в тому, що сьогодні потрібен принципово новий рівень його педагогічної майстерності, досягнення якого можливе лише за умови корінної перебудови діяльності ЗВО. Першим вирішальним кроком до цього є оновлення всього процесу професійної підготовки. В умовах, у яких перебувала Україна, а це Covid-19, а сьогодні повномаштабне вторгнення росії до України, яке негативно відобразилося на соціально-політичних та економічних змінах в Україні, до майбутнього викладача права висуваються більш складні вимоги.

Завдання закладів вищої освіти полягає не тільки в тому, щоб формувати відповідні професійні знання та навички, а й у тому, щоб підготувати викладача, котрий глибоко розуміє і знає свою роль у суспільстві, уміє творчо використовувати здобуті знання на практиці, працювати зі студентами та учнями, педагогічним колективом, ураховує думку колег, використовує передовий педагогічний досвід, критично оцінює досягнуте.

Важливе значення для майбутнього викладача права мають базові характеристики його діяльності: типи діяльності; способи і прийоми, за допомогою яких вирішуються певні навчальні завдання; функції як характеристики основних його обов’язків, що виконуються відповідно до вимог професії; шляхи вирішення визначених проблем або завдань з правознавства, знання теоретичного і прикладного типу, необхідні для професійної діяльності.

Біографії авторів

ЗОРЯНА ГОНТАР

кандидат наук з державного управління, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, управління та суспільних наук, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності

 

 

ЯРОСЛАВ СЕРЕДЮК

аспірант кафедри педагогіки та інноваційної освіти, Національний університет «Львівська політехніка»

 

 

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-23

Номер

Розділ

Наукові статті