ОСОБЛИВОСТІ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ У ЗАКЛАДІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

Автор(и)

  • ДМИТРО БІЛОВУС

DOI:

https://doi.org/10.15330/obrii.57.2.2.76-78

Ключові слова:

студент, викладач, заклад післядипломної освіти, підвищення кваліфікації викладачів, професійна підготовка

Анотація

У статті розкрито особливості підвищення кваліфікації викладачів у закладі післядипломної освіти в Україні. Наголошується, що важливою формою в даному випадку є підвищення кваліфікації у закладі післядипломної освіти на рівні вимог сьогодення. Подано характеристику неперервної освіти, яка сьогодні слугує основою ефективної діяльності викладача, котрий має постійно розвиватися і вдосконалюватися.

Досліджуючи питання, пов’язані з підвищенням кваліфікації викладачів у закладі післядипломної освіти, це є найпоширенішим варіантом інтеграції змісту і посилення міждисциплінарних зв’язків це введення системи інтегративних курсів, що доповнюють навчальний план спеціальності. Курси підвищенням кваліфікації можна включити в освітній процес за рахунок годин, відведених на дисципліни за вибором студентів, а також перетворення існуючих дисциплін, що мають синтетичний характер, на інтегративні.

Зокрема, згідно “Концепції неперервного підвищення кваліфікації та перепідготовки педагогічних кадрів”, на державному рівні визначено, що саме післядипломна освіта створює умови для задоволення різноманітних освітніх і професійних потреб викладача, а також соціальних запитів щодо подолання розриву між набутим в освітньому закладі рівнем професійної підготовки та сучасними вимогами. Це потребує поглиблення, розширення й оновлення професійних знань, умінь і навичок викладача на основі впровадження сучасних технологій навчання.

Біографія автора

ДМИТРО БІЛОВУС

аспірант кафедри педагогіки та інноваційної освіти, Національний університет «Львівська політехніка»

 

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-23

Номер

Розділ

Наукові статті