ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Автор(и)

  • СВІТЛАНА КРИШТАНОВИЧ
  • МИРОСЛАВ КРИШТАНОВИЧ

DOI:

https://doi.org/10.15330/obrii.57.2.2.40-44

Ключові слова:

освіта, заклади вищої освіти, змішане навчання, викладачі, студенти, технології

Анотація

У статті подана характеристика особливостей застосування технологій змішаного навчання у закладі вищої освіти; доведено, що сучасні проблеми їх використання вимагають комплексного підходу до рішень стосовно поліпшення технічної бази, професійного розвитку викладачів, переосмислення методів викладання та адаптації до нових реалій. Визначено основні технології змішаного навчання в закладах вищої освіти, що дозволяє підтримувати стандарти якості освіти попри фізичні та психологічні перешкоди, викликані воєнним станом. Виокремлено, що застосування змішаної моделі навчання дозволяє студентам навчатися у будь-який час та в будь-якому місці, змінювати методи та моделі навчання, підвищувати здатність до самонавчання внаслідок самомотивації. Автором наголошено, що в умовах війни утримання стабільного доступу до інтернету та енергоресурсів для організації змішаного навчання стає складним завданням. З’ясовано, що застосування технологій змішаного навчання у закладі вищої освіти являє собою використання комбінованого підходу до навчання, що інтегрує традиційні особистісні взаємодії в аудиторії з онлайн-технологіями і методами.

Біографії авторів

СВІТЛАНА КРИШТАНОВИЧ

доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки та психології, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

 

 

МИРОСЛАВ КРИШТАНОВИЧ

доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри педагогіки та інноваційної освіти, Національний університет «Львівська політехніка»

 

 

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-22

Номер

Розділ

Наукові статті