ВСЕБІЧНИЙ ТА ГАРМОНІЙНИЙ РОЗВИТОК ОСОБИСТОСТІ СТУДЕНТА – ОСНОВНИЙ ПРИНЦИП НАВЧАННЯ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.15330/fcult.39.89-92

Ключові слова:

розвиток, навчання, студенти

Анотація

В програмі економічних реформ системи освіти (2014 р.) була визначена головна проблема освіти сучасності: невідповідність якості освіти сучасним вимогам. Останнім часом вирішення цієї проблеми було ключовим завданням у діяльності освітян. По-перше, значно актуалізувалася соціальна потреба у зміні освітньої парадигми на гуманізуючу, що заперечує маніпулювання людиною і передбачає реалізацію принципово іншого підходу до неї, як до мети і центру виховних зусиль, що пропагує ідеї та орієнтири, які пройняті повагою до особистості кожного студента та турботою про його розвиток. По-друге, на сучасному етапі розвитку українського суспільства найбільш актуальними є проблеми напруженої соціально-демографічної ситуації, незадовільного стану здоров’я населення та очікуваної тривалості життя людей, прогресування хронічних неінфекційних захворювань та відсутності тра-дицій здорового способу життя.

Посилання

1. Волков В.Л. Розвиток фізичних здібностей студентів у системі фізичної підготовки : монографія. Київ, 2011. 420 с.
2. Гуменюк С.В. Гуманізація та демократизація процесу фізичного виховання студентської молоді у ВНЗ // Гуманізм та освіта : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. URL: http://conf.vntu.edu.ua/humed/2010/txt/gymenyk.php.
3. Дубогай О.Д., Цьось А.В., Євтушок М.В. Методика фізичного виховання студентів спеціальної медичної групи : навч. посіб. Луцьк, 2012. 276 с.
4. Кузнєцова О.Т. Фізична культура як соціальне явище та складова навчального процесу в умовах сучасного вищого навчального закладу // Освіта і здоров’я: формування здоров’я дітей, підлітків та молоді в умовах навчального закладу: матеріали ІІ Всеукрїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю (Суми, 25-26 вересня 2008 р.). С.143-151.
5. Максимова К.В., Мулик К.В. Актуальні питання збереження та зміцнення здоров’я студенток 17–21 років вищих навчальних закладів за рахунок фізкультурно-оздоровчих фітнес-занять // Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне вихован-ня, спорт і здоров’я людини. 2017. Вип. 10. C. 301–311.
6. Про фізичну культуру і спорт : Закон України (станом на 8 червня 2007 р.) // Управління комп’ю-теризованих систем Апарату Верховної Ради України. URL: http://zakon.rada.gov.ua/ cgibin/laws/ main.cgi?nreg=3808-12.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-04