Стратегії втілення індивідуального стилю навчання в руслі розвитку англомовної лексичної компетенції учнів

Автор(и)

  • Олеся Єгорова
  • Олександра Біла

DOI:

https://doi.org/10.15330/esu.12.208-214

Ключові слова:

індивідуальний стиль навчання, тип учня, канали сенсорного сприйняття, аудіали, візуали, кінестети, лексична компетенція, лексична одиниця

Анотація

Стаття фокусує увагу на особливостях стилю навчання ВАК як однієї з моделей індивідуально-орієнтованої освіти. Враховуючи потребу застосування нового іноваційного підходу в освітній сфері України, стаття висвітлює переваги втілення індивідуальної моделі ВАК під час аудиторної роботи та надає детальний аналіз  трьох типів учнів, що виокремлюються у межах запропонованої моделі – аудіалів, візуалів та кінестетів.

Лексична компетенція розглядається як необхідна запорука успішного оволодіння іноземною мовою, особливо для розвитку таких навичок як письмо та говоріння.  Враховуючи важливість розвитку іншомовної лексичної компетенції у школах, у статті пропонуються практичні стратегії, техніки та засоби імплементації моделі ВАК у загальноосвітній навчальний процес з метою розвитку лексичних навичок учня. На основі результатів експериментального втілення моделі ВАК у процес навчання, у поданому дослідженні надано практичні рекомендації щодо організації навчального процесу з урахуванням психофізіологічних особливостей кожного типу учнів.

Запропоновані стратегії та техніки ВАК розроблено з урахуванням усіх етапів роботи над лексичним матеріалом. На етапі семантизації нових лексичних одиниць особливу увагу зосереджено на на засобах семантизацї через переклад та без нього. Окрім цього, пропонуються можливі модифікації технік ВАК з метою залучення до навчального процесу декількох типів учнів одночасно та спрощення загального процесу оволодіння новими лексичними одиницями.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ТЕОРІЯ НАВЧАННЯ